Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Gå nerför – bra träning

Annons

Motion ner för backar och nerför trappor leder till viktminskning och ger lägre blodsockernivåer, visar ny forskning från Österrike. Det är medicinprofessor Heinz Drexel som har lett studien. Han lät överviktiga försökspersoner ta linbanan upp för en kulle, och sedan fick de gå ner.

– Folk som annars inte tränar, kan ha alla fördelar med att börja träna på det här sätter, säger professor Heniz Drexel till Vetenskapsradion.

Totalt ingick 92 överviktiga personer i studien. De åkte upp till en vacker utsiktspunkt i Österrike och därifrån fick de gå ner minst tre dagar i veckan, en promenad som tog ungefär 45 minuter. Studieresultaten visade att de som aldrig hade tränat tidigare fick kraftigt sänkta blodsockervärden, samt bättre blodfetter och de gick ner i vikt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.