Fråga doktorn

Fråga doktorn är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar om hälsa, medicin och sjukdomar. Ett urval av de frågor som kommer in väljs ut och besvaras av Sveriges ledande medicinska experter inom området. Här kan du också ställa frågor till företag och förbund vars experter besvarar frågor inom deras specialområde. Du kan också hitta alla redan besvarade frågor här nedan.

stress

hej jag är ofta stressad och får i bland tungt att andas och får i bland ett tryck över bröstet då detta sker vad kan detta bero på?
Avatar Jan Wålinder
professor, specialistläkare, Mölnlycke
2011-06-09 14:56

Svar

Hej,

När man av någon anledning blir stressad brukar kroppens alarmsystem signalera. Andningen påskyndas, blodtrycket kan höjas, man svettas, hjärtat slå fortare,något som kan kännas som tex ett tryck över bröstet. Detta är normala kroppsliga reaktioner och helt ofarliga även om de kan kännas som obehagliga. Är det så att dina besvär kommer ofta och oroar dig tycker jag du kan ta kontakt med den vårdcentral där Du är listad och be om en konsultation hos ansvarig läkare eller sjuksköterska för en diskussion om dina besvär.

Med vänliga hälsningar