Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Endast varannan rökare gillar att röka

Annons

Bara hälften av alla rökare tycker om att röka. Det visar en brittisk studie, finansierad av Cancer Research UK, där syftet&nbspvar att få fram varför rökare röker. Förhoppningen med studien är att öka kunskaperna om rökare&nbspoch i framtiden kunna utveckla mer effektiva insatser för att hjälpa människor att bli rökfria.

Totalt har över 2 100 rökare i Storbritannien blivit tillfrågade om varför de röker och vilka som är de viktigaste anledningarna för dem att röka. Knappt 51 procent svarade att ”jag tycker om att röka”, vilket var det allra vanligaste skälet till att man röker. Det näst vanligaste skälet var att rökningen dämpar stress, drygt 47 procent svarade så. Andra vanliga argument till varför man röker var bland annat att rökningen hjälper till att hålla vikten nere, att rökningen ger något att syssla med, att rökningen höjer koncentrationen och att den gör det lättare att umgås med människor.
– Att förstå varför människor röker är viktigt för att göra rökavvänjningsprogram mer effektiva, säger Jean King, ansvarig för frågor om tobaksprevention vid Cancer Research UK.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons