Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Frukt kan minska risken för erektionsproblem

Män som äter mycket frukt kan motverka impotensproblem, erektil dysfunktion. Det visar en ny studie som gjorts vid Harvard University.
Annons

Erektionsproblem kan uppstå på grund av en rad olika anledningar som till exempel hjärt- och kärlsjukdom, diabetes men också prestationsångest och naturligt åldrande.

En ny studie som nyligen publicerats i American Journal of Clinical Nutrition visar att män som lägger till mer frukt i kosten kan minska risken för impotensproblem, erektil dysfunktion. Det skriver Läkare för framtiden.

I studien Health Professionals Follow-Up deltog 25 096 män vars kost och eventuella förekomst av erektil dysfunktion registrerades.

Annons
Annons

Minskad risk för impotens med antioxidanter 

Resultatet av studien visar att de män som åt mest frukt hade 14 procent minskad risk för erektil dysfunktion jämfört med de män som åt minst frukt.

De deltagare som hade högst intag av fytokemikalierna, det vill säga fytonutrienterna, antocyaniner, flavoner och flavononer hade för var och ett av dessa ämnen mellan 11-16 procent minskad risk för att drabbas av erektil dysfunktion.

Fytokemikalier fungerar som antioxidanter i människokroppen.

Länk till studien

Annons
Annons

Läs också: Impotensproblem ger många män sämre livskvalitet

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons