Fråga doktorn

Fråga doktorn är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar om hälsa, medicin och sjukdomar. Ett urval av de frågor som kommer in väljs ut och besvaras av Sveriges ledande medicinska experter inom området. Här kan du också ställa frågor till företag och förbund vars experter besvarar frågor inom deras specialområde.

Ställ en fråga genom att klicka på ”Ställ fråga”. Välj det område som passar och skriv därefter din fråga i formuläret. Du kan också läsa redan besvarade frågor genom att klicka på den fråga du är intresserad av i listan nedan, eller söka efter besvarade frågor.

Svullen stortå.

Hej!Jag är en man,46 år och har haft psoriasis i 27 år.Jag är 1,94 och väger 94 kg.Har fått en svullen stortåled som har irriterat mig från och till under ett halvårs tid.Till saken hör att jag har i stort sett varit besvärsfri från mina utslag i 2 år och att värken bara kommer vid hård belastning av tån,typ badminton.Min fråga är: Är jag påväg att utveckla artrit?
Avatar Ulla Lindqvist
överläkare vid reumatologkliniken, Akademiska sjukhuset och universitetslektor vid Institutionen för medicinska vetenskaper, Uppsala Universitet
2006-04-09 11:25

Svar

Hej!

Mest troligt är det en retning av benhinnan i stortåns yttersta led. Gå till Din husläkare och be om en kortisonspruta.

Hälsningar Ulla Lindqvist överläkare, reumatolog.