Du är här: Hem » Reumatism » Diskussioner » Humira

Diskussion

Avatar A....
2011-02-02 15:54

Humira

Är det någon här som använder Humira? Hur mår ni på det? Och hur lång tid innan effekt?

Avatar roYal
2011-02-21 22:38
Jag använder Humira varannan vecka och jag har inga bieffekter alls. Jag kan inte svara på när jag kände någon effekt då jag inte kände av någon symptom utan det va röntgen som visade. Jag använder en förfylld spruta på 40 mg. Jag åt annan medicin för reumatism så kallad methotrexate innan jag påbörjade Humira och jag märkte symptom samma vecka redan.

Avatar wivvie
2011-05-17 16:13
Jag har tagit humira i 9 månader, alla prover blev bra. men jag hade jätteont, i ljumskarna och benen. Blev också väldigt dimmig i huvudet, hade svårt att tänka och reagera. Doktorn förstog inte varför jag inte mådde bra när proverna var bra. Orkade inte fortsätts utan slutade.

Avatar wivvie
2011-05-17 16:26
Jag har problem med mina knän, artros och beschterew. Har haft Beschterew sedan 1979, I början fick jag pröva flera olika reuma mediciner men jag blev så sjuk så jag fick sluta , Reumatologen och ortopeden på Gävle sjukhus samarbetade och vi kom fram till att om man tog bort nästan all vätska i knäna och sprutade in 2 ml lederspan så mådde jag bra i flera månader , jag fick dessa sprutor 3-4 ggr /år i 20 år och hade inga problem med knäna utan mådde ganska bra. Så flyttade jag till Göteborg och började gå på Sahlgrenska , jag fick börja om och testa mediciner jag inte tålde hamnade på sjukhus 5 ggr under 6 är, har aldrig tidigare legat på sjukhus. Jag får dom inte att ge mej den behandling jag haft i 20 år , visst jag fåt sprutorna men dom tar inte bort vätskan som dom gjorde på Gävle sjukhus då fungerar det inte, det händer att jag bara får 1 mg lederspan då fungerar det inte heller, Nu får jag höra att lederspan inte hjälper, jag vet att det inte hjälper om dom inte tar bort vätskan och ger mej 2 mg lederspan , men dom lyssnar inte eller vill inte förstå vad jag säger. Är nu helt förtvivlad , vet inte var jag ska vända mej där dom lyssnar och förstår.

Avatar A....
2011-05-22 17:54
Hej! Vad trist att du inte får den hjälp du vet att du behöver! Man kan ju tycka att Sahlgrenska är ett större sjukhus med större möjligheter me så tycks fallet inte vara… Fick inte Sahlgrenska dina journaler från Gävle där det står vilka läkemedel och behandlingar du stod på? Det låter ju helt galet om dom inte ska kunna få till din behandlig av dina knän. Om dom inte vet hur du får din behandling som din kropp svarar bäst på så tycker jag att du ska ringa gävle och be dom skicka dina journaler till din behandlande läkare i göteborg, plus ett ex till dig så du har i framtida syfte(om dom inte har dom redan). Fördel hade ju också varit om din fd läkare själv skrev ned några rader privat, så det blir lite klös i det hela. I värsta fall kanske du får åka till Gävle och få din behandling...långsökt dock... Hoppas det löser sig för dig! Jag mår jättebra på Humira nu. Mina blodprover är bra. Min trötthet jag led av mycket bättre! Bara det är värt massor! Leder och magen är betydligt bättre. Det enda som inte är helt ok är nacken, ena höften och fötterna. Mina fötter är ett gissel, och jag hoppas de ska funka bättre snart. Men det helt otroligt vilken skillnad det är! En stor bonus är att min pollenallergi jag hade tycks också försvunnit på köpet. Vet ej om det är metojecten eller humiran, eller om det är för jag är allmänt piggare, men jag har inte känt av pollen ett dugg i år. Helt otroligt!

Avatar wivvie
2011-05-28 11:41
Jag hade journalen med mej när kom till Sahlgrenska 1:a gången, så dom har kopior. Min läkare i Gävle har tydligen gått i pension. Det är bara en sån enkel sak som att dom måste tappa knäna på vätska innan jag får cortisonsprutarna , som missas. I Gävle fick jag alltid sista tiden för det tar tid att göra det ordenligt, Här tar dom bara ut lite vätska och då hjälper inte cortison sprutorna. Jag har fått tid hos en privat ortoped , så nu står mitt hopp till honom,

12  

Diskussionen är öppen för inloggade medlemmar

Logga in

Glömt lösenord? Bli medlem gratis