Diskussion

Avatar hela71
2008-05-23 12:14

Methotrexate -smärta - råd önskas.

Har haft ganska svår pso i 23 år och behandlar regelbundet med salvor/kräm/ljus. Fick artrit för snart 7 år sen och äter smärtstillande. Fick nu börja Methotrexatebehandling för 3 månader sen ochär nu uppe i 10 tabl./veckan. Alla sår förutom några små knappt synbara, är borta. Huden är jättefin. Men - ska inte methotrexate även ta på artriten??? Käkar Orudis retard eller Alganex för att kunna sova - för att kunna vara något så när aktiv dagtid men har ständigt ont och är gristrött. Smärtan sitter framförallt i en fot, höfterna, ländryggen, fingrar, en handled och höger axel. Axelsmärtan leder oftast till huvudvärk. Kan inte käka vilka tabletter som helst pga överkänslighet mot konsenveringsmedel. Är sjukskriven sen 31/1 och ser snart ingen ljusning! Hur lång tid har det tagit för er om ni behandlats med methotrexate? Ska till FK på måndag för att diskutera min sjukskrivning och jag vette 17 hur jag ska palla det - kommer antagligen sitta och lipa.

Avatar helka
2008-05-23 16:59
oih! du...jag har ätit Mtxe i flera år...men det hjälpte inte mig så mycket....nu kombineras det med Enbrel. Då har börjat synas resultat. Methotrexate hjälper även mot värk...du äter jätte hög dos. Men det är din läkare som har ordinerad den. Men det tar tid innan mtxe börjar hjälpa. Det är en långbehandling med det....långsiktig... Hoppas du blir snart lindring.

Avatar gunsan ny
2008-05-24 10:49
hej jag har ätit metrotexate tabletter men jag fick slu´ta med de p g a fick fettlever av dem "en av biverkningarna" så jag fick börja med metrojekt = metrotexate i sprutform.. den sliter inte på de inre organen på samma sätt.. haft svår pso i 30 år.. och när jag började med sprutorna så försvann pso fläckarna! dock är jag aldrig värk fri den har faktist blivit värre och värre,, bufen retard och alvedon e t c,, är de enda smärt stillande jag får,, ska till rema på tis och få ännu en bibba med recept :-( hoppas att det löser sig för dig på fk.. de är ju inte helt humana nu förtiden,,kram

Avatar jontesmamma
2008-05-24 22:09
Hej!Min son har Pso sen 6 år tillbaka och har ätit Methotrexhate sen 4 år tillbaka , hans värk försvann aldrig helt så därför fick han börja med Enbrel oxå för 1 år sen.....Kolla med din läkare om du inte kan få det oxå..

Avatar hakuna1matata
2008-06-26 15:49
Du ligger på en hög dos,men den bestämmer ju doktorn:-) Tar Du leverprover varje vecka? INNAN meto-intag? Jag själv har provat det mesta (under 27 år som sjuk) och klarade två meto/vecka innan levern sa stopp. Det enda som tagit värk OCH hudproblem är Enbrelsprutorna. En helt ny värld har öppnat sig. Träning och åter träning är viktigt även om det gör ont så tårarna sprutar, det gör ondare utan. Varmt Lycka till, till Dig!

Avatar plingsan
2008-07-24 17:58
Hej - har själv gått igenom det du gör. Jag avslutade methotrexat eftersom min lever blev dålig. Började därefter med Humira och körde det 1 1/2 år, det fungerade men fick många lunginflammationer av det. Nu när jag började med Humira igen efter 1 1/2 års uppehåll fick jag supermycket psoriasis men värken är helt borta. Det är fram och tillbaks med denna sjukdomen, men något som faktiskt hjälpt mig och som ger skillnad i hur mycket psoriasis jag har är kött. Därför försöker jag äta så mycket vegetariskt som möjligt. Men istället för Metho.. kanske Humira är ett tips. Ibland hjälper det både mot värk och psoriasis. Lycka till ps humira tar du som subkutan spruta hemma och det gör man var 14 dag. enkelt och superbra.

12  

Diskussionen är öppen för inloggade medlemmar

Logga in

Glömt lösenord? Bli medlem gratis