Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Utan pengar till läkararvodet – då fick patienten laga läkarens dator

En patient som inte hade tillräckligt med pengar för att betala för sin läkarvård fick istället reparera läkarens gamla dator. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritiserar nu läkaren.
Annons

IVO menar att läkaren visar allvarliga brister i sin yrkesutövning: ”Det är inte etiskt försvarbart att idka byteshandel mellan läkare och patient”, skriver myndigheten enligt Nerikes Allehanda.

Patienten hade ont i ryggen och tog smärtstillande läkemedel. Men när notan för vården skulle betalas hade han inte tillräckligt med pengar. Läkaren medger att han då tog emot service av sin gamla dator som alternativ till betalning. Patienten ska sedan i sin tur ha fått betalt för datorreparationen – genom nya recept på narkotikaklassade preparat i stora mängder.

Annons
Annons

IVO väljer dock att inte utreda om läkaren gjort fel i medicineringen av patienten, men kommer ändå att fortsätta granska läkarens verksamhet, skriver Nerikes Allehanda.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-11-8 01:47 (9 år sen)

    Tycker det låter som en kompis eller släktgrej. Läkare o patient är säkert bekanta. Får han dessutom narkotikaklassat utskrivet. Hur har han mage att klaga?

  • Avatar Tidigare användare 2014-11-7 15:25 (9 år sen)

    Är detta i Örebro? Vad händer om du har en fruktansvärd smärta i ryggen och läkarkostnaden skjuter i höjden och du har en liten sjukpension...?

    Önskar fler läkare gjorde så !

    Tom.

  • Avatar Tidigare användare 2014-11-7 14:19 (9 år sen)

    Låter som en sedvänja och ett förfaringssätt som har följt med från ett land väldigt långt söderut.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons