Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Stockholmare kan få medicin med tidningen

Att köpa läkemedel över nätet är i sig inget nytt. Men när Lloyds apotek nu startar sin e-handel lanserar kedjan dessutom en möjlighet att få beställningen hem med tidningsbudet.
Annons

– Fram till klockan 19 kan man beställa läkemedel och få dem nästa morgon levererade med tidningsbudet, säger Fredrik Lindblad, marknadschef för Lloyds Apotek, till Dagens Apotek.

Tjänsten gäller än så länge bara i Stockholmsområdet men enligt Fredrik Lindblad undersöker företaget möjligheterna för tjänsten även i andra delar av landet. Men det går inte att köpa alla läkemedel direkt hem i brevlådan. Om förpackningen är för stor för att kunna läggas i brevlådan kommer valet med tidningsbudleverans inte erbjudas för just den produkten. Narkotikaklassade läkemedel och en del andra receptbelagda läkemedel kommer också med ett krav på att mottagaren identifierar sig.

Satsar enbart på receptbelagda läkemedel

Enligt Läkemedelsvärlden är Lloyds apotek den femte apotekskedjan som drar igång e-handel. Men till skillnad från konkurrenterna satsar man enbart på receptbelagda läkemedel.

Annons
Annons

– Vi har identifierat ett behov för patienter som kanske är hemmasjuka och behöver sina läkemedel snabbt, men inte kan ta sig iväg till ett apotek, säger Fredrik Lindblad till Läkemedelsvärlden.

För stockholmarna går det också att betala för budleverans inom två timmar. Tjänsten erbjuds även i resten av landet men då ges ingen garanti för att man har paketet inom två timmar. 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-04-9 14:21 (9 år sen)

    Tycker ide'en är idiotisk! Har man inte tänkt på vilka risker man utsätter tidningsbud för , när de ensamma i morgontimmarna skall köra runt med ev. narkotikaklassade läkemedel ?!

  • Avatar Tidigare användare 2015-04-9 14:20 (9 år sen)

    Tycker ide'en är idiotisk! Har man inte tänkt på vilka risker man utsätter tidningsbud för , när de ensamma i morgontimmarna skall köra runt med ev. narkotikaklassade läkemedel ?!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.