Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Linköping har landets bästa sjukhus

För tredje året i rad har tidningen Dagens Medicin rankat Sveriges bästa sjukhus. Efter en förstaplats och en andraplats är universitetssjukhuset i Linköping tillbaka i toppen.
Annons

– Hamnar vi på förstaplats igen? Det gläder mig oerhört. Vi känner att vi har haft stadigt goda resultat och känner oss trygga med den verksamhet som vi bedriver. Om man sedan hamnar på första, andra eller tredje plats, det är nog mycket slump som spelar roll, säger Tommy Skau, vårddirektör vid Universitetssjukhuset i Linköping, till Dagens Medicin.

Ett av de områden där sjukhuset utvecklats mest är strokevården. Enligt neurologklinikens verksamhetschef Patrick Vigren har ett långvarigt och strukturerat arbete med stroke till slut burit frukt. Bland annat har sjukhuset genom samverkan med andra sjukhus i regionen tagit emot komplicerade fall.

Annons
Annons

– Utbytet har gjort oss bättre, absolut. Vi bygger upp en mycket större erfarenhetsbas då, säger Patrick Vigren.

Rankningen görs utifrån flera olika klasser. I klassen universitetssjukhus tog alltså Linköping hem segern framför Umeå och Örebro. I klassen mellanstora sjukhus fortsätter länssjukhuset Ryhov i Jönköping sitt segertåg för tredje året i rad, följt av Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Visby lasarett. I klassen mindre sjukhus, utan förlossning men med akut dygnet runt, vann Oskarshamns sjukhus. Tvåa och trea kom Piteå älvdals sjukhus och Motala lasarett.

Annons
Annons

När rankningen har gjorts har tidningen utgått ifrån olika mätningar och register, med fokus på allt från väntetider till hygienrutiner och hur väl sjukhusen lever upp till vårdgarantin. 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-01-16 12:25 (9 år sen)

    Tack Kerstin för att du är uppmärksam! Vi har ändrat detta.

  • Avatar 2015-01-15 07:34 (9 år sen)

    Vrinnevisjukhuset ligger i NORRKÖPING (inte i Jönköping som skrivs i artikeln). Hoppas uppgiften rättas!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons