Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Dödförklarades av vårdcentral – levde

En 87-årig kvinna blev felaktig dödförklarad av sin vårdcentral på grund av en kommunikationsbrist. Kvinnans dotter har anmält tillfället till Inspektionen för vård och omsorg.
Annons

I fjol strax innan jul blev en 87-årig kvinna i Gislaveds kommun dödförklarad av en läkare på sin vårdcentral, fast kvinnan levde. Vårdcentralen är nu anmält till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) av kvinnans dotter.

– Jag blev ju chockad och förstod ingenting. Det är ju väldigt jobbigt att gå igenom sådana grejer, både som anhörig och som den som blir utsatt. Du kan ju tänka dig själv, att vara levande död, säger kvinnans dotter till P4 Jönköping.

Den anmälda vårdcentralen uppger till Sveriges Radio P4 Jönköping att det allvarliga misstaget berodde på en miss i kommunikationen mellan kvinnans vårdcentral och äldreboendet hon bodde. Äldreboendet som kvinnan bodde på upptäckte misstaget när hennes mediciner slutade att komma. Det var ett apotek som först meddelade äldreboendet om att kvinnan var dödförklarad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.