Diskussion

Avatar Bellissima
2009-06-22 19:31

Vad räknas som magert kött?

Kan tänka mig att det är typ laxfilé, kycklingfilé, kalkon, torsk, men räknas oxfilé också in? Hur är det med fläskfilé? Som sagt något hum har jag nog men jag vill veta allt som räknas in =) tacksam för svar

Avatar WilleJ
2009-06-23 09:25
Min fråga är varför ska vi äta magert kött? Våra förfäder och nutida friska folkslag kände en slags svält när dom bara hade tillgång till magert kött. Däremot blev dom tillfredsställda när dom hade tillgång till fett. Det var fettet som gav dom energi och mättnad, samt att det även är i fettet som den goda smaken sitter. Det är inte fettet man går upp i vikt av utan av höga blodsockernivåer. Dessa är skadliga för blodkärlen och därför ser insulinet till att lagra in glukoset som fett (om inte vi förbränner det i musklerna och i hjärnan). Fettet är livsnödvändigt. Äter man mer fett kommer kroppen att öka på förbränningen. Är man överviktig så är det bättre att minska på det som höjer blodsockret, eftersom det ju är höga insulinnivåer som ger fettlagring. Mitt tips är att äta allt kött, fett som icke fett och istället vara mer sparsam på stärkelse och kolhydratrika tillbehör som potatis, ris och pasta. Äter man som vi åt förr så kommer man till slut att bli lika smal som man var förr:-) Hoppas det var ok att jag svarade med min tankar om detta och lycka till. Mvh Wille

Avatar Bellissima
2009-06-24 11:52
Tack för dina tankar Wille =) men jag frågar mig då istället hur högt kolesterol de hade förr i tiden? Man kan ju i princip vara hur smal som helst och ha jättehögt kolesterol, det är inte bra något som de överviktiga har, vissa har jättebra kolesterol osv.

Avatar WilleJ
2009-06-24 16:55
Det är inte kolesterolet som är problemet i sig utan hjärt-kärlsjukdom. Man vill tro att det finns ett samband mellan: Mycket mättat fett - Högt kolesterol - Hjärt-kärlsjukdom Dock så visade den , senaste största och bäst genomförda studien (WHI) inget samband när det gäller detta. Det var t om så att de som åt mindre fett hade lite större (ej statistiskt signifikant) för hjärt-kärlsjukdom. Hjärt-kärlsjukdom var knappt känt före tidigt 1900-tal, utan börjde komma som rapporter av att man dog av "central bröstsmärta". För att ytteligare friskriva fet mat (som ju är vår naturliga föda) så hade inte Inuierna hjärt-kärlsjukdom när "vi" upptäckte dom på 30-talet. Deras föda bestod av fett och protein och knappt några kolhydrater alls. Man hade inte heller "sockersjuka", något som våran moderna kost gör att den ökar snabbt (vilken i sin tur ökar antalet hjärtinfarkter). Massajer som äter 65E% fett och lider inte heller av hjärt-kärlsjukdom. En studie i Harvard 2004 visade också att de som åt mest mättat fett hade minst förträngningar i kärlen och de som åt mest kolhydrater hade mest förträngningar. Det är också kännt att runt 80% av alla hjärtinfarkter beror på en störd sockeromsättning. Det är en jättedebatt om det här just nu mellan många forskare, professorer och läkare gentemot livsmedelsverket. Man kan läsa mycket på Dagens Medicin och välja vad man ska tro på. SLV har inte kunnat svara på de senaste artiklarna när det gäller detta på ett bra sätt. Här kan du läsa en av dom så kommer du in i debatten: http://www.dagensmedicin.se/asikter/debatt/2009/04/08/livsmedelsverket-bor-omede/index.xml För kolesterolet, läs gärna dessa 9 punkter av Docent Ulf Ravnskov. http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm Mvh Wille

Avatar fia89
2009-06-24 17:54
WilleJ: Varför svarar du inte på hennes fråga istället för att predika om din diet? Jag tror alla har nog kunskap om den nu efter alla dina inlägg i olika forum....

Avatar WilleJ
2009-06-25 10:11
Fia89, Jag hittar inget om någon diet i mitt senaste inlägg. Svaret ska visa varför vi inte ska bekymra oss över vårt kolesterol utan låta våra kroppar sköta det på egen hand. Kolesterol är inte ett dödligt gift utan ett skydd som behövs och som kroppen reglerar bäst själv. Svaret är också att ingen bekymrade sig eller mätte sitt kolesterol förut. Vi mäter heller inte kolesterol på "andra" djur som fortfarande äter sin naturliga mat. Vi männsikor har en tro att det fungerar att äta en felaktig kost för vår art (ofta omgjorda fetter i margariner) och sen kompensera detta med olika mediciner. I detta fall så gäller det statiner, som är en miljardindustri för läkemedelsbolagen. Man sätter äldre på statiner och dom får flera biverkningar som gör att dödligheten är lika stor eller större med statiner som utan. Det är bara män under 49 års ålder som har minskad dödlighet av statiner om man summerar studierna (som är gjorda av läkemedelsbolagen själva)? Svaret tycker jag också ges i länken: http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm

12  

Diskussionen är öppen för inloggade medlemmar

Logga in

Glömt lösenord? Bli medlem gratis