Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Netdoktor sätter fokus på neurologi


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-04-19

Annons

Över en halv miljon människor i Sverige lever med en neurologisk sjukdom och varje år insjuknar närmare 40 000 personer med neurologisk diagnos. Under en månad kommer Netdoktor att sätta extra mycket fokus på området neurologi.

Det neurologiska området är stort och innefattar många sjukdomar. Netdoktor väljer nu att uppmärksamma Parkinsons sjukdom, demens och multipel skleros.

– Vi har tidigare lanserat fokusområden om Parkinsons sjukdom, demens och multipel skleros. Nu följer vi upp dessa fokusområden genom att ge Netdoktors besökare och medlemmar möjlighet att chatta med neurologer som har dessa specialistområden, säger Mats Halldin, medicinsk chef och läkare på Netdoktor.se.

Annons
Annons

Rögle BK:s tränare Björn Hellkvist om Parkinsons sjukdom

I en intervju med Björn Hellkvist, hockeytränare för Rögle BK berättar han om när han vid 28 års ålder fick diagnosen Parkinsons sjukdom. Idag har han hittat vägen tillbaka och upptäckt nya sidor av livet.

– Idag kan jag uppskatta små saker på ett helt annat sätt. Innan min diagnos var jag väldigt stressad och levde aldrig i nuet. Jag har inte lika bråttom och prioriterar helt annorlunda, säger Björn Hellkvist.

Att leva med neurologisk sjukdom

Hur är det att leva med neurologisk sjukdom?. Netdoktor kommer att anordna tre neurologichattar där första chatten handlar om Parkinsons sjukdom.

Annons
Annons

Idag klockan 10.00 kan du chatta med Dag Nyholm, docent och ST-läkare i neurologi om Parkinsons sjukdom. Ställ din fråga redan nu!

Planerade chattar

Onsdagen den 25 april klockan 10.00 chattar Wilhelmina Hoffman, föreståndare på Svenskt Demenscentrum om demens.

Onsdagen den 2 maj klockan 10.00 chattar Anders Svenningsson, neurolog vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå om multipel skleros, MS.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-12-1 16:21 (8 år sen)

    JAg vill stlla en fråga till neurologen. Hur gör jag)


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons