Diskussion

Avatar tarmproblem
2009-03-09 20:35

kramp i benen nattetid

Jag vaknar nästan varje natt av att jag har fruktansvärd kramp från knäna och ner i fötterna. Det känns som om från knäna och ner i hela fötterna skulle sprängas. Jag får det bara på natten när jag sover. Det hjälper inte om jag går upp och går. Värme lindrar något. Det tar ett par timmar innan det försvinner. Jag röker inte. Jag går långpromenader varje dag. Vad kan det vara? Jag masserar benen från knäna och ner i fötterna men det hjälper inte heller.

Avatar skuld
2009-03-10 10:19
Hej! Jag hade problem med myrkrypningar ett tag(höll på att bli galen) Har tarmproblem bland annat och fyllde på med B12 (recept) det blev bättre men inte bra, men när jag var på apoteket och pratade med en personal om detta berättade hon att många köpte magnesium för detta, jag provade direkt och det hjälpte, så nu äter jag en tuggtablett om dagen (i början till jag blev symtomfri tog jag högre dos enl rek på burken). Hur står det till med dina övriga salter, jag förstod att du oxå har tarmproblem brist på kalium och natrium kan ju oxå ge muskelproblem. Det finns oxå ett Linement som heter Bizz ökar värmen och därigenom blodgenomströmningen, du kan smörja benen med detta innan du lägger dig eller när du vaknar av krampen. Sista tipset är Kinin (recept) fick min mor mot samma problem. Slutligen hoppas jag att något av detta kan hjälpa, för sin sömn behöver man. Lycka till!

Avatar 20949
2009-03-17 19:59
Hej. Jag har också problem med kramp i kroppen, när det kommer i benen så kan det ofta hjälpa med 2 sockerbitar eller 4 st innan det släpper, försök med det, har tipsat flera och en del hjälper det en del inte, jag har provat magnesium också men magen ville inte alls ha det. jag har IBS men det förknippar jag inte ihop med krampen i benen, men däremot i tarmarna och då brukar Papaverin hjälpa. Ha de så bra o Lycka till

Avatar vikaren
2009-03-17 22:30
Att vakna med kramp i benen är vanligt förekommande vid förhöjt blodsocker. I brist på magnesium kan du alltid dricka lagom mängder med mineralvatten. Banan lär funka men är ett sämre allternativ. Vikaren

Avatar bengtlil
2009-05-13 10:33
Hej! Försök att äta selén, det brukar hjälpa för de som har dessa problem.

Avatar 20290
2009-05-13 10:50
Det kan vara magnesiumbrist som vikaren beskriver. Solrosfrön (Saltå Kvarns ekologiska är bra) kan du använda om du äter fil, eller så har du i lite i din mat. Jag gillar jordnötter och äter det ibland.

12  

Diskussionen är öppen för inloggade medlemmar

Logga in

Glömt lösenord? Bli medlem gratis