Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Psykisk ohälsa lika vanligt som fysiska besvär

Fler män mår psykiskt dåligt visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket. Psykisk ohälsa i arbetslivet är nu lika vanligt som fysiska besvär bland män. Ett trendbrott menar Arbetsmiljöverkets generaldirektör Erna Zelmin-Ekenhem.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-10-05

Annons

– De psykiska problemen är lika stora som de fysiska då det gäller män. Det tycker vi är intressant, säger Zelmin-Ekenhem till Sveriges radio.

Tidigare var den vanligaste åkomman för män fysiska problem. I rapporten, som gjordes i samarbete med SCB, statistiska centralbyrån, intervjuades 15 000 personer i arbetsför ålder.

Rapporten visar att drygt var femte svensk har arbetsrelaterade psykiska- eller fysiska besvär. Konsekvenserna av besvären är olika för de drabbade men kännetecknas av allt från sömnproblem, stark oro, ångest och ibland en odefinierbar olustkänsla i kroppen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Läsarfråga: Jag har ett PSA-värde på 13, är det för högt? Läs svaret här från Lars J Norlén, docent i urologi »

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-10-5 23:06 (7 år sen)

    Ja som det ser ut i samhället idag så är det väl inte alls konstigt, vart är vi på väg?, prylsamhälle men folk som bara har ansiktet i mobilerna och knappt tid för annat, sånt är stressande.... Stress stress stress. Hur vore det om vi tog och såg varann igen som förr, vart tog empati och medmänsklighet vägen???? Nu är det bara jag och jag vad det verkar......


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons