Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Det här googlar svenskar mest

Medel mot smärta är vad vi svenskar googlar mest. Enligt undersökningen som Läkemedelsverket beställt har svensken ständig värk, är deprimerad och har svårt att få stånd – åtminstone att döma av de läkemedel som googlas mest.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-04-04

Annons

Vi gör cirka 200 000 sökningar på läkemedel på Google varje månad. 46 960 av dessa sökningar rör smärtstillande, antidepressiva och lugnande läkemedel, följt av medel för att förbättra potensen. Därefter kommer antibiotika och sömntabletter.

Nu oroar sig Läkemedelsverkets experter över att det stora trycket innebär att många ställer sin egen diagnos för att sedan beställa läkemedel över nätet, istället för att uppsöka läkare och apotek.

– Många av sökningarna syftar till att man vill köpa läkemedlet online utan recept, säger utredaren Marie Kerttu, till dn.se.

Annons
Annons
Annons
Annons

Läsarfråga: Jag har ett PSA-värde på 13, är det för högt? Läs svaret här från Lars J Norlén, docent i urologi »

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-01-17 18:42 (9 år sen)

    Nä jag går till doktorn när jag får ont. ÄR rent för rädd av nig för att köpa på nätet.

  • Avatar Tidigare användare 2014-04-16 07:18 (10 år sen)

    Inte konstigt de söker på smärta för informationen man får är mkt bristfällig och skiljer sig ibland från andra eu länder. Vårdcentral svår smärta + kramper biter sönder mm. - köp panodil slut på besök.
    Så både system tid och inställning och jag känner ej dig , ska beställa tid ifall jag blir sjuk så du vågar behandla mig så du tror mer på mig går det tror ni?

  • Avatar Tidigare användare 2014-04-5 12:43 (10 år sen)

    Så länge som TLV vill att vi skall få erektil dysfunktion genom att tvinga Apoteket att byta till Simvastastin så lär viljan att förbättra situationen vara i ökande. Medlet skulle varit förbjudet sedan minst tio år tillbaka.
    De andra kommer som ett brev på posten, depression. Två är inblandade i detta varför man får förmoda att dessa bägge ökar stressen. Stressen skapar fria radikaler. Jag tror att detta räcker som förklaring.

    MVH


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons