Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Cancerfondens bröstskola tillbaka på Facebook

Under bröstcancermånaden postade Svenska Cancerfonden ett inlägg på Facebook med tips på hur man upptäcker bröstcancer. Men inlägget plockades bort av Facebook för att det ansågs som stötande.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-10-21

Cancerfondens bröstskola tillbaka på Facebook
Annons

Facebook mötte en storm av kritik och nu har it-jätten ändrat sig och ber om ursäkt.

Lena Biörnstad på Cancerfonden är jätteglad att Facebook tar sitt förnuft till fånga så att Cancerfonden kan fortsätta sprida deras viktiga budskap.

Bröstskolan bestod av illustrationer

För drygt en vecka sedan delade Cancerfonden inlägget om bröstskolan. Bröstskolan består av illustrationer som ska visa hur kvinnor kan göra för att tidigt upptäcka förändringar i sina bröst.

Annons
Annons

Men bara två dagar efter att inlägget postats via Facebook plockades det bort. En överklagan skickades från Cancerfonden som tillfälligt kunde lägga upp inlägget igen, tils det att ett beslut fattats. Beskedet blev att Cancerfonden marknadsförde vuxenprodukter.

– Bröstskolan likställdes alltså med sexleksaker, konstaterar Lena Biörnstad, kommunikationschef på Cancerfonden.

Svenska Cancerfonden svarade med ett öppet brev som spred sig till meder över hela världen.

– Vi ber hemskt mycket om ursäkt. Vårt team går igenom miljoner reklambilder varje vecka och ibland förbjuder vi av misstag annonser. Den här bilden strider inte mot vår annonspolicy Vi ber om ursäkt för misstaget och har meddelat annonsören att vi godkänner deras annons, sa en talesperson för Facebook till engelska The Guardian.

Annons
Annons

Nu är bröstskolan tillbaka på facebook igen.

Läs mer om bröstcancer här

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.