Diskussion

Avatar luktärt
2009-07-07 12:11

Lichens i underlivet

Jag har Lichens i underlivet med klåda och ibland sprickbildning och använder Dermovat 0.05%. Numera bara 1 gång/vecka. Emellanåt använder jag Idominsalva då jag tycker det lindrar och läker något - dock är detta ej rekommenderat av läkaren utan något jag kommit på själv. Läkaren rekommenderade vit vaselin men Njaa! Tar gärna mot förslag om ni kommit på något som lindrar. Någon som vet om det görs biopsier (cellprov) vid den årliga kontrollen som är rekommenderad?????

Avatar luktärt
2009-07-24 21:50
Snälla, är det ingen som varit med om detta, och vet om biopsier görs varje år. Please svara

Avatar Carina Olsson
2009-07-28 20:51
Mot klådan tycker jag att du ska testa Biwelen Derma Optima. En klådstillande lösning som kan användas i underlivet. Sen kan du smörja med E-vitaminsalva. Det rekommenderades till mig för några år sen av min Gynekolog. Sen dess har jag aldrig slutat använda den. Funkar bra till all möjlig klåda på kroppen, typ insektsbett, vattkoppor osv. Men kom ihåg att smörja med Biwelen E-vitaminsalva sen efter, så ska du se att dina problem också går över. =) Du kan ringa 016-400 00 00 och beställa den! (lätt nummer,va?)

Avatar
2009-08-12 14:14
Hej! Om du inte redan gjort det, ställ gärna din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga Doktorn: http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Kanske kan någon av Netdoktors experter ge dig svar? Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor

Avatar systeryster69
2009-10-27 15:00
Jag tycker att vaselin funkar bra, för stunden iaf. Själv har jag fått en salva som heter Protopic. Någon som vet nåt om den?

Avatar MammaSofie
2009-12-28 23:27
Hej, Luktärt! Jag såg ditt inlägg och du har skrivit Lichen. Har själv haft samma problem sen tånåren (jag är snart 40) blivit behandlad för både ditt och datt även varit inlagd vid 2 tillfällen. Jag vet nu varför de kliande blåsorna och den sköra slemhinnan som spricker så lätt kommer ifrån. NÖTTER, jag är allergisk. Min mor får samma symtom av nötter. Har jag fått i mig en för stormängd slår det ut, jag lindrar klådan med Kenacutan creme och får sen stå ut tills det att reaktionen försvinner (det kan ta nästan en månad) Inte vet jag men du kan ju alltid utesluta nötter och se om du också får bort det. MVH Sofie

15  

Diskussionen är öppen för inloggade medlemmar

Logga in

Glömt lösenord? Bli medlem gratis