Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Vin till maten inte så nyttigt som man tidigare trott

Tidigare forskning har visat att ett glas vin till maten kan vara nyttigt och bra för hjärta och kärl. Men nu ifrågasätts forskning om att små mängder alkohol ska vara bra i en brittisk studie.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-07-11

Annons

De brittiska forskarna hävdar istället att man helt ska avstå från alkohol om man vill förbättra värdena för hjärta, kärl och blodtryck. Detta gäller även för dem som dricker lite eller måttligt med alkohol.

– Medan de skadliga effekterna av hög alkoholkonsumtion är väletablerade, har vi under de senaste decennierna ofta hört rapporter berätta om de potentiella hälsoeffekterna av lågt eller måttligt intag av alkohol. Men nu har vi bevis för att en del av dessa studier lider av begränsningar som kan påverka deras giltighet, säger professor Juan P. Casas vid London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Enligt studien, som hyllats av andra forskare, reducerades risken för hjärtinfarkt med ungefär 10 procent bland dem som drog ner på sitt drickande. 260 000 personer har deltagit i studien.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons