Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Nya riktlinjer för hjärtsjukvård

Tidigare i veckan kom Socialstyrelsen med nya nationella riktlinjer för hjärtsjukvård. Bland annat kommer nya rekommendationer för behandling av personer med förmaksflimmer och risk för hjärtinfarkt.
Annons

De nya rekommendationerna från Socialstyrelsen handlar om diagnostik, behandling och rehabilitering, det rapporterar tidningen Läkemedelsvärlden.

Nya rekommendationer för förmaksflimmer

Enligt de nya rekommendationerna bör bland annat personer med förmaksflimmer och förhöjd risk för hjärtinfarkt erbjudas antikoagulationsbehandling.

Personer med förmaksflimmer, utan riskfaktorer, bör dock inte behandlas med antikoagulantia. Socialstyrelsen rekommenderar inte heller att acetylsalicylsyra ges till personer med förmaksflimmer och förhöjd risk för stroke.

Annons
Annons

I samband med den nya rapporten ändras de fem tidigare målnivåerna för indikatorer för hjärtsjukvården till tolv målnivåer.

Ta del av de nya riktlinjerna här

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.