Diskussion

Avatar m0oa
2013-07-04 00:03

läkarna hittar ingen diagnos. hjärtklappning, extremt trött, ont i kroppen

Hej!

Jag är under utredning och har varit länge men läkarna kan inte komma fram till något. Har kollat ämnesomsättningen (sköldkörteln), långtids-ekg, arbetsprov, ultraljud på hjärtat, hjärt och lugnröntgen, kollat efter proppar i lungorna, kollat andrenalin i binjurarna (som låg lite över gränsen, men det betydde tydligen inte något), var och testade för Borrelia idag, dock inte fått svar än. Ja är väl det.

Jag mår väldigt dåligt av att inte veta vad som är fel på mig och jag mår verkligen skit. Kan inte leva normalt, kan inte jobba (har ett stressigt jobb med väldigt långa arbetstider), är dessutom timanställd så har ingen sjuklön utan jag bara ligger här hemma just nu utan någon inkomst. Ska ut och resa med min pojkvän om 5 veckor också och är väldigt orolig för att inte må bra då, känns ju inte som att läkarna kommer hitta något innan dess. De har dock sagt att jag kanske kan få Betablockerare för att få bukt på hjärtat, men vill ju få en riktig diagnos och kunna göra något åt det.

Här kommer en lista på mina besvär:

- hög puls + hjärtklappning. har konstant hög puls och hjärtklappningen kommer så fort jag rör på mig minsta lilla

- konstant trött, spelar ingen roll hur mycket jag sover. orkar inte göra någonting.

- nästan alltid kall om händer och fötter - värmekänslig, kan skifta från att frysa till att bli extremt varm och svettas

- känslig för ljud (behöver inte vara höga ljud men ända reagerar jag och det "rusar" i kroppen)

- hade ont i huvudet konstant i 2 veckor för någon månad sen (jag har aldrig huvudvärk annars, och inte på det viset)

- är otroligt svag. känns som att jag inte har några muskler kvar.

- spänd i käke och nacke. även ont i ryggen ibland

- har nu senaste dagarna haft konstig värk i kroppen. gör liksom ont lite överallt, men mest i benen. gör ont på olika punkter som sedan förflyttar sig. (svårt att förklara)

 ... har säkert glömt besvär men dessa är väl de som besvärar mig mest.

Kan ju säga att jag är en 22-årig tjej, har tidigare varit väldigt aktiv, är normalviktig och har inga andra sjukdomar.

Snälla hjälp mig, jag orkar snart inte mer. Vad ska jag göra? Har någon några tips på vad vi ska göra för tester och vad det kan vara som är fel på mig? Kan säga att det inte är något psykiskt, jag har haft depression och mått väldigt dåligt en gång för många år sen och detta är inte något sånt. Jag mår väldigt bra annars och har planer och saker jag vill göra i framtiden. Men nu känns allt bara skit. Vill bara må bra igen..

Oerhört tacksam för svar!

Moa

Avatar ToraLi
2013-07-16 14:15

 WoW låter som jag när jag var 22! Jag var mycket atletisk och idrottade på elitnivå. Fast en sak är att jag nästa alltid har feber. Mycket sällan jag inte har feber. Men jag fick ingen hjälp alls, en läkare sa till mig att "så kan man inte må", en annan skrek åt mig att skärpa till mig! Nu är jag 35!

Jag har blivit sämre och sämre! för 2 år sedan trodde jag att jag skulle dö, fick ingen luft och hjärtat slog verkligen inte normalt..för 1 1/2 år sedan fick jag akuta blodtransfusioner vid en massa tillfällen, det lägsta hb:t jag hade var 65(!) hade aldrig över 100. Man ska ju ha mellan 120 och 150!

Jag fick cystor innehållande en speciell sorts vitablodkroppar, även lungorna var angripna så jag kunde nästan inte andas (fick inte i mig syre ordentligt) och hostade så jag nästan tuppade av dygnet  runt. Inflammationer i nerver (fruktansvärda smärtor, som att ha den angripna kroppsdelen i elden utan att få bort den, morfin hjälpte inget) så jag en period var rullstolsbunden. Kraftiga ödem så huden började gå sönder... Fick kortison och diagnos Sarkoidos.

För snart ett år sedan hände något med mitt hjärta och jag tuppade av efter att ha rest mig ur soffan , slog i huvudet och kräktes...hurr länge jag var medvetslös vet jag inte. men vaknade i spyan men kunde inte ta mig upp. Sedan tog det mig 3 h att ta mig krälandes 6-7 meter... Det hände 4 ggr till men dom kom aldrig  på varför.

Har varit tvungen att ta 40 mg och senare 60mg Prednisolon under nära ett års tid, till jag började med Methotrexate (cellgifter) som jag tålde under några månader och lyckades sluta med kortisonet. Men så blev jag jättedålig av cellgifterna, jag kunde inte äta, inte ta mediciner...som att ha magsjuka i nästan 2 månader! Som tur är kan jag dricka utan problem och senaste veckan har jag kunnat äta ca80g mat/dag som tuggas! 

Men nåt som blivit bättre är mitt hb som nu igår var på 141!!!

Jag tror aldrig jag kommer bli bra för jag blir bara sämre och sämre hela tiden. Men jag hoppas verkligen du får den hjälp du behöver och kan leva ett normalt liv!!! Kämpa för din rätt och din hälsa!

Avatar jippa
2013-07-18 10:02

Hej Moa!

Om man ska kolla om du har problem med sköldkörteln, så bör man lämna ett urinprov. Då kan man till 100% se om du har försämrade värden. Läkarna brukar undvika att ta detta eftersom det kostar mer pengar en ett blodprov. 

Carina

Avatar 40800
2013-07-20 18:19

Moa

Om läkarna påstår du är utbränd, ta inte i onödan medicin kämpa i det längsta utan, det är svårt att sluta med antidep. medicin så gott som omöjligt..

läs på min sajt vad jag och andra kämpar med..vi försöker bli utan medicinen, men kan inte vara utan,,vi blir så sjuka och med kan vi inte vara för vi har fått svåra biverkningar efter många år:

bara ett tips!

hoppas du mår bättre på naturlig väg!

http://antidepressivmedicin.wordpress.com/

http://antidep.forum24.se/

 

 

Avatar koppar
2013-11-26 11:30

Hej!

Jag hittade din tråd här genom en googling... läs min blogg, och se vad du tror...? www.kopparspiral.blogspot.se  Är så mycket i dina symptom som jag känner igen!! OBS: Det krävs inte kopparspiral för att drabbas av kopparförgiftning med liknande symptom, det räcker exempelvis med zinkfattig kost, stressigt leverne, kopparhaltigt dricksvatten (ofta vid egen brunn), p-piller, med mera med mera. Mejla mig gärna på kopparspiral@gmail.com, om du vill veta mer eller känner igen dig i min berättelse! Kram och lycka till!! /K

Avatar Lurifax
2013-11-26 12:30
carolina007

Hej Moa 

jag tycker att du ska kräva att de underöker din sköldkörtel ordentligt . Jag hade samma syntom som du i många år och var jättesjuk trots det hittade inga läkare något. Jag bytte läkare flera ggr innan jag hittade min fina endokrinolog i stockholm. 

Där togs det prov i sköldkörteln och då kunde man se att jag har en klar underfunktion !!!! Dina symtom är jättevanliga och vi är många som har samma problem. Stå på dig och kräv att få ett sköldkörtelprov taget i själva sköldkörteln inte bara i armen DET visar inte allt det rätta värdet. Om du vill kan du skriva mig på cc.lou@aol.com så ska du få namnet på en fantastisk läkare.

kram på dig i eländet 

carolina

När jag klagade på att jag frös och mådde illa så gissade man på ämnesomsättningsproblem och var typiskt ett sköldkörtelproblem, varför man BARA tog ett blodprov som visade att allt var bra. Man gjorde likadant med laktos och gluten med samma svar. Frisk. Jag fryser fortfarande och mår illa.

Läkarna ruskar på axlarna. Inbillningssjuk.

 

  59  

Diskussionen är öppen för inloggade medlemmar

Logga in

Glömt lösenord? Bli medlem gratis