Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Graviditet

Beslut om finansiering fördröjer assisterad befruktning

Den första april i år antogs en ny lag som gör det möjligt för ensamstående kvinnor i Sverige att insemineras. Men trots att den nya lagen är antagen kommer det att dröja innan den första inseminationen kan ske. En av anledningarna är att man ännu inte beslutat om hur finansieringen ska gå till, skriver DN.se.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-04-27

Annons

Just nu inväntar landstingen rekommendationer från Sveriges kommuner och landsting (SKL). Det har förts diskussioner om hur många behandlingar som man berättigas till inom den gemensamt finansierade sjukvården men också hur eventuella avgifter kan se ut, berättar Dag Larsson (S), ordförande i Sjukvårdsdelegationen.

De rekommendationer som finns idag behöver alltså revideras då de endast berör par som har rätt till assisterad befruktning. 

Besked om hur det blir för ensamstående kvinnor i Stockholms läns landsting kommer därmed först kunna ges efter sjukvårdsdelegationens sammanträde den 19 maj.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons