Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Sjukhusbakterie orsakade spädbarns död

Annons

Sedan ett för tidigt barn avlidit, efter att ha smittats av en sjukhusbakterie på Drottning Silvias barn- och undomssjukhus i Göteborg, utreds nu fler misstänkta dödsfall bland för tidigt födda. Barnet som omkom i våras hade en i normala fall ofarlig bakterier i tarmen, kallad Serretia. Men hos svaga personer, som till exempel nyfödda barn, kan bakterien dock leda till dödliga infektioner, skriver Göteborgs-Posten.

Sedan december förra året har totalt 14 barn som vårdats på neonatalavdelningen varit bärare av bakterien. Utredningen ska svara på frågan om huruvida detta är fler än normalt. Ytterligare tre dödsfall sedan början av december förra året granskas nu särskilt med fokus på infektioner. Men det är ännu oklart huruvida bakterien kan ha orsakat fler dödsfall.
– Jag kan inte svara på det ännu. Det enda jag säkert kan säga är att vi har hittat Serratiabakterier i blodet på det avlidna barnet. Vi ser jätteallvarligt på situationen och måste få ordning på den, säger Ingemar Tessin, chef för neonatalavdelningen.&nbsp&nbsp

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.