Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Nya prioriteringar ger patienter bättre vård

Annons

På avdelning 61 på Halmstads lasarett uppmanas såväl personal som besökare att vara noga med hygienen, bland annat&nbspgenom att tvätta händerna med handsprit innan de går in på avdelningen. Flera gånger i veckan går personalen igenom sina rutiner för att vässa säkerhetsarbetet ännu mer.
– Med väldigt enkla medel har vi fått bort en hel del halkolyckor. På en medicinavdelning är det många äldre och det måste man tänka sig in i, säger Inga-Lill Baudlot, avdelningschef till Svenska Dagbladet.

På sjukhuset i Halmstad har man bland annat börjat dela ut halksockor och höftskydd, man plockar bort onödiga saker på rummen, ser till att ha rörelselarm kring sängen, ljusvarnare och man jobbar aktivt för att enkelt kunna identifiera de som har svårt att gå. Anne Jönsson, som är chef på avdelning 53, beskriver en annan upptäckt som man gjort i och med de nya prioriteringarna. Enligt Jönsson har man nämligen kunnat se att patienterna har fått betydligt mer tid av personalen per dygn jämfört med tidigare.
– 2007 när vi mätte första gången var det en halvtimma trots att de flesta gissade på fem gånger så lång tid. Nu i år har vi kommit upp i 90 minuter per patient och dygn genom att vi prioriterat om bland arbetsuppgifterna, säger Anne Jönsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.