Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Ny tuberkulosbehandling ger hopp för HIV-smittade

Annons

En ny behandling mot tuberkulos har presenterats vid den internationella aidskonferensen i USA. En kombination av tre läkemedel ger hopp för hiv-smittade. Det är nämligen den vanligaste dödsorsaken bland aids-patienter, som är mer mottagliga på grund av lågt immunförsvar. Nu har forskare i Sydafrika hittat en behandling mot tbc som verkar snabbt och som även biter på resistenta bakterier.&nbsp

Den nya behandlingen kallas PaMZ och består av tre läkemedel pyrazinamid som är ett existerande tbc-läkemedel, moxifloxcin som är ett antibiotikum, samt den nya substansen PA-824. Däremot ingår inget antibiotikum ur gruppen rifamycin, som utgör en risk för biverkningar hos patienter som behandlas mot hiv-infektioner, enligt Dagens Medicin.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.