Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Tre personer har dött av influensan

Hittills i år har tre personer dött i influensan. Det är framför allt svininfluensan som sprids och epidemin är inte över än på ett par veckor enligt Folkhälsomyndigheten.
Annons

I förra veckan kunde Netdoktor berätta att ovanligt många har insjuknat i influensan och att spridningen domineras av det virus som orsakar svininfluensan. Nu visar det sig att antalet personer som vårdas för influensan på intensiven blir allt fler, det skriver TT och Dagens Medicin.

Svininfluensan sprider sig

Hittills i år har tre personer dött i influensan men enligt Folkhälsomyndigheten finns det ett mörkertal.

– Vi vet inte riktigt än hur många. Men man dör inte alltid i influensan utan efteråt i den grundsjukdom man har, till exempel hjärtsvikt, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, till TT.

Annons
Annons

Enligt Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten är det framför allt svininfluensan A(H1N1) som sprids och den kommer med stor sannolikhet att drabba personer i 40-50 årsåldern. Antalet influensafall kommer att öka i ytterligare några veckor för att förhoppningsvis sjunka efter det enligt Folkhälsomyndigheten.

I skrivande stund är antalet patienter som vårdats på intensiven för influensa 105 stycken.

Läs mer om influensan och vad du kan göra om du själv insjuknar 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.