Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Förkylningsspray testas i studie

En klinisk studie på en förkyldningsmunspray, innehållande glycerol och enzymet trypsin, visar att den inte är bättre än placebo för att minska virusmängd och förkylningssymtom.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-12-27

Annons

Genom en klinisk randomiserad placebokontrollerad studie har forskarna undersökt förkyldingsmunspray och dess effekt att reducera virusmängd och minska förkylningssymtom. Resultaten visade att sprayen inte har någon signifikant skillnad jämfört med placebo.

Munsparayen, som innehåller glycerol och enzymet trypsin, är en medicinteknisk produkt som säljs receptfritt på apotek.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-12-28 10:34 (7 år sen)

    Fast det finns många andra studier som visar att det visst har effekt. Säkert en idé från läkemedelsbolagen att gå ut med att det är placebo så folk ska gå runt sjuka och köpa andra mediciner.

    Jag använder själv dessa spray varje gång jag är förkyld och även börjar använda när jag känner av första symtom i halsen och sprayet stoppar effektivt förkylning. Jag har använt sprayet i 4 år och fungerar varje gång. Så placebo myass. Förmodligen en köpt studie av läkemedelsverket.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons