Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ebolaskydd i Skåne spricker vid test

Flera misstänkta ebolasmittade har på sistone undersökts i Sverige. Men nu väcks frågor kring hur väl förberedd personalen vid Skånes universitetssjukhus är – där spricker skyddsdräkterna som ska användas vid ebola.
Annons

När personalen handskas med eventuella ebolasmittade patienter måste de bära heltäckande skyddskläder med dubbla handskar, plaststövlar, munskydd och visir. Men när sjukhusets personal övat i full mundering har dräkterna spruckit.

– Munskydd och handskar fungerar huvudsakligen bra. Det är vid avklädning som hättan går sönder, säger Peter Lanbeck, chef för infektionskliniken, till Sydsvenskan.

Annons
Annons

Han säger också att sjukhusets inköpare varit i kontakt med försäljare och utrustning som är mer hållbar.

– Det är viktigt att personalen känner sig trygg och det är viktigt att den kan ge vård till patienter, säger Peter Lanbeck.

Annons
Annons

Totalt har ett tiotal personer i Sverige testats för ebola sedan i våras. Ingen har burit på smittan. 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-10-23 19:37 (9 år sen)

    Detta visar behovet av förövningar och de brister som då visas.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons