Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Cancer

Ingefära lindrade cancerpatienters illamående

Annons

Ett dagligt intag av ingefära minskade illamåendet hos cancerpatienter som genomgick cellgiftsbehandling. Det visar en ny studie där bland annat forskare vid University of Rochester i USA undersökt vilken effekt ingefära har på cancerpatienter. Traditionellt används kryddan ingefära runt om i världen för att motverka illamående.

Totalt ingick 644 patienter med olika typer av cancer som led av illamående på grund av cellgiftsbehandling i studien. 90 procent av dessa var kvinnor och samtliga deltagare fick antiemetisk behandling med en serotoninreceptor 3-blockerare. Dessutom lottades de till att även få tilläggsbehandling med ingefära eller placebo under sex dagar i samband med att en cellgiftskur startade. Och det forskarna kom fram till var att ingefäran minskade symtomen på illamående med upp till 40 procent jämfört med placebo. Den bästa effekten märktes bland de patienter som fick ingefära i dosen 0,5 eller 1,0 gram två gånger per dag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons