Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Cancer

Fortsatt ökning av cancerfall


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-12-12

Annons

Maligna cancerfall i Sverige fortsätter att öka. Det visar det svenska cancerregistret från Socialstyrelsen.

Under 2010 rapporterades 55 342 cancerfall. Det är 700 fler än förra året. Den ökning som syns i statistiken beror till stor del på att befolkningen blir allt äldre, men också på faktorer som screening och förbättrade diagnostiska metoder. Könsfördelningen är jämn bland cancerfallen, kvinnor drabbades i 48 procent av fallen under 2010 och män i 52 procent.’

Annons
Annons

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen bland kvinnor och svarar för 30 procent av fallen. Prostatacancer är vanligast hos män och svarar för 33 procent av fallen. Malignt melanom och övrig hudcancer är den näst vanligaste cancerformen hos både män och kvinnor. De utgör den högsta ökningstakten bland de vanligaste cancerformerna och ökar årligen med drygt 3 procent.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons