Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Cancer

Det här landstinget får inga cancerpengar

I regeringens nya cancersatsning är det endast Värmland som inte får ta del av den andra utbetalningen. Totalt ska 206 miljoner kronor fördelas mellan landstingen.

Publicerad den: 2015-11-27

Annons

För att få pengar skulle landstingen införa de fem första standardiserade vårdförloppen i cancervården under november månad. Alla landets landsting klarade detta – utom Värmland. Därmed blir de utan pengar i regeringens cancersatsning. Det rör sig om totalt 206 miljoner kronor, och Stockholms landsting får mest pengar med 47,8 miljoner kronor och Gotland minst med 1,2 miljoner kronor.

Måste leva upp till maximala väntetider

Det standardiserade vårdförloppet inkluderar akut myeloisk leukemi, matstrupscancer, magsäckscancer, prostatacancer, cancer i urinblåsa- och urinvägar samt huvud- och halscancer. Men bara för att vårdförloppen är införda betyder det inte att landstingen klarar att leva upp till de maximala väntetiderna som fastställts. Något som lär visa sig under nästa år.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.