Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Cancer

Cancer i framtiden

I veckan gav Cancerfonden ut en rapport vilken belyser cancer idag och i framtiden, liksom aktuell forskning och åtgärder för att färre ska drabbas.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-04-15

Annons

Antalet som lever med en cancerdiagnos kommer att fördubblas till år 2040, visar nya prognoser. Således kommer samhällets kostnader för cancer att öka drastiskt. Nu ska samhället ta nya tag för att bromsa trenden och i cancerfondsrapporten 2016 beskrivs hur.

– I årets Cancerfondsrapport tar vi upp behandlingsstudier ur patienternas perspektiv, vilket vi menar är en nyckelfaktor. Patienter som får rätt information kan hjälpa till att driva på för att få till stånd mer klinisk forskning, säger Klas Kärre, ordförande på Cancerfondens forskningsnämnd.

En tredjedel av cancerfallen kan förebyggas

I rapporten framgår det att en tredjedel av cancerfallen kan hindras genom förändrade levnadsvanor. Ytterligare en faktor för att minska antalet dödsfall är att upptäcka tumörerna i ett tidigt skede. Ny forskning kan öppna för mer effektiv och individanpassad screening.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons