Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Barn

Många flickor har svårt att sova

Annons

Enligt SCB:s årliga undersökning om barns levnadsförhållanden framkommer det att 36 procent av flickorna i åldern 10 till 18 har återkommande insomningsproblem och nästan lika hög andel har huvudvärk minst en gång i veckan. Bland pojkar är besvären inte lika vanliga, rapporterar nyhetsbyrån TT.

I undersökningen har över 1 000 barn i åldern 10-18 år intervjuat som hur de mår, hur de har det hemma och i skolan och om relationen till andra barn och vuxna. Och även om nästan hälften av flickorna som svarade på frågorna uppger att de känner sig stressade minst en gång i veckan, så instämmer 97 procent av flickorna och 98 procent av pojkarna i påståendet ”jag är nästan alltid på gått humör”. Dessutom instämmer nästan lika många i att de orkar göra mycket och att de är relativt nöjda med sig själva och sitt utseende, enligt TT. Sex av tio uppger att de idrottar minst en dag i veckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.