Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Barn

Forskare hävdar att Tamiflu inte är bra för barn

Annons

Barn som är under tolv år gamla bör inte behandlas med Tamiflu eller Relenza vid influensa. Det hävdar brittiska forskare som menar att nyttan av behandlingen inte uppväger biverkningarna. Enligt forskarna finns det en risk att barnet blir illamående av medicinen och börjar kräkas, vilket ökar risken för uttorkning. Därför anser de att barn under tolv år bör behandlas med vila och kalla drycker vid lindriga influensasymtom.

Samtidigt är det dock oklart huruvida detta studieresultat ska gälla för barn med svininfluensa. Det brittiska socialdepartementet ifrågasätter studiens relevans när det kommer till behandling mot den nya influensan, eftersom barnen som ingått i studien haft vanlig säsongsinfluensa. Här i Sverige är Tamiflu godkänt för att behandla vuxna och barn från ett års ålder, och läkemedlet Releza är godkänt för barn äldre än fem år&nbspsamt vuxna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons