Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Historia med gosedjursstölder fick ett lyckligt slut

På länssjukhuset i Sundsvall var det någon som inte kunde hålla fingrarna borta från nalleskåpet på barnkliniken och det gick så långt att hyllorna till slut gapade tomma. Men historien har fått ett lyckligt slut och nu trängs gosedjuren i skåpet igen.
Annons

För ett par veckor började de nallar, som var tänkta att delas ut till ambulansåkande barn, att försvinna från ett skåp på barnkliniken vid länssjukhuset i Sundsvall. Det gick så långt att alla nallar till slut var försvunna, en händelse som uppmärksammades i Sveriges Radio Västernorrland och därefter i Dagens Medicin.

Det dröjde inte länge förrän privatpersoner började att skänka gosedjur i överflöd till barnkliniken.

– Det är helt otroligt vilken respons det har blivit. Vi behöver sätta upp fler hyllor och krokar för att få plats med så många djur som möjligt, säger Ann Holmström, enhetschef för barnkliniken i Sundsvall, till Sveriges Radio Västernorrland.

Annons
Annons

Det finns med andra ord inte plats för fler gosedjur i skåpet på barnkliniken.

De nallar som inte får åka ambulans i framtiden kan komma att hamna på mottagningsenheter för ensamkommande flyktingbarn och andra kliniker.

Barnet på bilden har ingenting med artikelns innehåll att göra. 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar 2016-01-30 10:59 (8 år sen)

    Vem som snodde gosedjuren får vi inte någon uppgift om. Ja, när det tigs tyst om den skyldige i Sverige då vet vi svaret.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.