Rätt placering får barn att äta mer grönt
Den amerikanska studien är enligt Vetenskapsradion bland de största i sitt slag. Över 2 600 skolelever deltog i studien. Resultaten visade att många av barnen åt mer frukt och grönt om sådan kost erbjöds först, när tallriken var tom, istället för när den redan fyllts med annan mat.
Även regelbundna besök av en kock som utbildade personalen i att laga godare mat hjälpte till att öka barnens intag av hälsosammare alternativ.
Man fattar inte alltid rationella beslut, skriver studiens författare:
”När barnen väljer vad de ska äta påverkas barnen särskilt av miljön där maten presenteras.”
Fråga fysioterapeuten om barn och ungas motoriska utvecklig samt muskel- och ledbesvär
Nu kan du ställa en fråga till fysioterapeut Per Östberg med specialisering inom barn om motorisk utveckling i alla åldrar, samt besvär från muskler och leder i unga år.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu