Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Barn

Kinesiska barn blir allt mer överviktiga

En ny studie från Europeiska kardiologföreningen visar att kinesiska barn som lever utanför storstäderna blir allt mer överviktiga. Tidigare har forskarna sett en ökning i övervikt hos barn och unga i större städer i Kina.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-04-27

Annons

I den aktuella studien valde man att väga samt mäta 28 000 barn mellan 7 och 18 år på landsbygden. Mätningarna utfördes vid sex olika tillfällen mellan 1985 och 2014. När den försa mätningen gjordes 1985 var mindre än en procent av barnen kraftigt överviktiga och vid den sista mätningen var siffran uppe på 17 procent för pojkar respektive 9 procent för flickor.

Man tror att orsaken beror på att barnen äter en alltmer västerländsko kost med mycket läs och mat med högt kaloriinnehåll och att de inte rör på sig i samma utsträckning som tidigare.

Läs mer om övervikt bland barn här!

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.