Diskussion

Avatar kri-stina
2013-01-21 19:52

Knäartros och byte av knäled

Hej.Jag är 66 år och för tre år sen föll jag och skadade mitt ena knä. Har fått artros i knäet.Har fått Glukosamin,kortisoninjektioner och tuppkamsextrakt men utan resultat.Det är nu så illa att jag måste byta leden det finns inget brosk kvar.Jag har varit till ortopeden och fick både se mina röngtenplåtar och fick besked att operation är det enda man kan göra i det här läget.Sen sa ortopeden "Men det gör förfärligt ont" och försvann.De frågor jag skrivit upp som jag ville diskutera var det inte tal om att nämna ens.Det enda jag alltså vet är att det "gör fruktansvärt ont" och att det tar sex månader innan jag kan gå normalt.Så jag skulle vilja ha lite egenupplevde information om byte av knäled. Någon upplyste mej om att man inte kan göra något hemma,jag borde laga mat och ha nära,men men jag har frysarna i källaren och sovrummet på andra våningen och det kan jag inte ändra på.Jag är dessutom den enda som kör bil och det är vår enda möjlighet att förflytta oss en enda meter.Nu undrar jag vad andra har för erfarenhet som gjort knäledsplastik

Avatar 55722
2013-02-24 07:49

Hej Kicki,

 

Ser att du bor i Stockholms trakten.

Jag blev operead på S:t Göran och fick narkos.Visserligen gjorde jag båda knäna samtidigt..men valet ligger så klart hos patienten!Ja,det finns hörlurar!

Hälsningar

Ester

Stockholm

Avatar kicki_63
2013-02-24 17:52

TACK SNÄLLA,

för DEN infon....:)

Kram

Kicki

Avatar uks
2013-04-17 13:49

Ojoj, jag är på utredning och är väldigt sjukhusrädd så de här berättelserna gjorde inte min eventuella operation lättare att se fram emot.

Men vad jag förstår så tycker ni alla att det var värt "helvetet" som själva operationen innebar? När kan man köra bil igen då?

Har hört att någon fick ge sig själv morfinsprutor hemma i några dagar efter hemgång, kan det stämma? Man har alltså så ont efteråt att man måste få så starka sprutor för värklindring?

Avatar 60723
2013-04-24 15:08

Hej UKS!

Det lät som skam under operationen men gud vad skönt det var när man väl kunde börja röra på sig igen.

När du kan köra bil??? Det beror på hur mycket du tränar innan resp. efter opeartionen. Jag fick ett träningsprogram av min sjukgymnast och då var jag på vårdcentralen varannan dag och körde ett träningspass på ca 2 tim varje gång och jag gav max. Det bet. sig efter operationen. Jag körde bil efter 1 mån ungefär. Jag fick enbart diklofenak, tiparol och panodil samt spruta mot diabetes som jag fick ta hemma.

Jag blev opererad i Piteå eftersom jag bor i Kalix och där fick jag med mig ett isbandage hem och flera förpackningar med iskuber som jag stoppade in i själva bandaget för att kyla knäet. Det hettar efter operationen och det rejält. Jag var uppe mitt i natten o bytte också.

 

Kika här i tråden så får du se hur det såg ut efter operation.

http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=56&t=76688&hilit=sista+8+tim+med+g%C3%A4nget

 

 

Ha det o lycka till!

Avatar beeingborg
2013-04-24 23:13

Hej där.

Jag har skickat dig ett meddelande med kontaktuppgifter till min far som precis fått protes nr 4 av 4. Han har alltså haft två i 15 år och så nu fått båda utbytta. Det har gått mycket bra för honom och med hans rehabilitering. Han är idag 75 och ska snart ut på golfbanan som vanligt. Så kolla din mailbox och hör av dig till honom. Han kan säkert ge dig både klok och nyttig information. Lycka till.

  617  

Diskussionen är öppen för inloggade medlemmar

Logga in

Glömt lösenord? Bli medlem gratis