Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Din smartphone gör dig självisk


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-03-15

Annons

Blir du oengagerad och självisk av din smarta mobil? Det visar i alla fall ny forskning från USA, skriver Dn.se.

En ny amerikansk studie från universitetet i Maryland, USA, visar att smarta mobiler gör oss själviska och mindre benägna att hjälpa andra eller engagera oss i samhällsnyttigt arbete.

Det tydliga samband mellan mobilanvändandet och psykisk ohälsa enligt en avhandling från Göteborgs universitet.

Annons
Annons

Blir du oengagerad och självisk av din smartphone? Kommentera direkt under artikeln

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2017-03-21 19:36 (7 år sen)

    Jag tror inte mobilen gör oss själviska. Jag tror att vi använder mobilen just för att vi är så själviska. Vi slipper alla jobbiga problem som finns i det verkliga sociala umgänget . Det är så lätt och behagligt att umgås via mobilen och sociala forum på nätet. Så lätt att svajpa vidare om puckot man talar med har egna åsikter och det känns så behagligt välgörande att kunna blocka alla som inte lajkar en.

  • Avatar Tidigare användare 2013-06-12 08:49 (11 år sen)

    Varför blir jag inte förvånad? Självisk? Jag har sett människor sitta och titta ner i sina smartphones istället för att tala med varandra. Den digitala tekniska världen tar över, blir viktigare för vissa än vad deras omgivning i verkliga livet är. Om det klassas som själviskhet? Ja kanske det, självcentrerade ser de ut i alla fall när de sitter där och ignorerar omgivningen. Jag försöker själv undvika digital teknik i umgänget med andra... genom att prioritera dem jag umgås med i livet först och främst. Det tekniska sysslar jag med när jag är ensam hemma. Men påverkas ju tyvärr av att andra i min omgivning är i sin egen bubbla... dilemma. Inte så engagerande att tala med människor som bara lyssnar med ett halvt öra... inne i nåt som händer på skärmen.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.