Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Spridningen av ebola utom kontroll

Spridningen av ebola i Västafrika rapporteras vara utom kontroll och Liberia stänger de flesta av landets gränser, skriver Dagens Medicin.

Publicerad den: 2014-07-30

Annons

Över 600 människor har dött till följd av utbrottet i Västafrika, som är det största någonsin.

Enligt landets president Ellen Johnson kommer alla gränser att stängas med undantag för större gränsövergångar. Även offentliga sammankomster begränsas och de som ändå kommer in i landet ska undersökas noggrant.

I söndags sade Gunnhildir Arnadottir, sjuksköterksa som arbetar för Läkare utan gränser i Sierra Leone, till TT att smittan är utom kontroll. Fler och fler patienter insjuknar och desinformationen gör människor rädda vilket försvårar arbetet med att begränsa smittan berättade hon för TT.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-08-21 11:53 (10 år sen)

    Ja med för många människor så är det väl bara en tidsfråga till en ordentlig pandemi , naturen tar ju andra arter så så varför inte oss det har ju hänt tidigare..... Kul att veta ......


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.