Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Sjukvården näst viktigast för väljarna

Efter flykting- och invandringsfrågan är sjukvården den politiska fråga som väljarna rankar som högst, enligt en ny opinionsmätning.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-11-23

Annons

Sjukvården kommer på delad andra plats tillsammans med utbildning och skola när opinionsinstitutet Inizio tillsammans med Aftonbladet kartlägger vilka politiska frågor som är viktigast för väljarna. Först på listan ligger frågan om flyktingar/invandring.

Vad gäller sjukvården syns betydande skillnader mellan olika delar av landet. På glesbygden tenderar fler än i storstäderna att ranka sjukvården som den viktigaste politiska frågan. På riksnivå har sjukvårdens betydelse för väljarna varit förhållandevis stabil sedan mätningen inför valet 2014 då 27 procent av väljarna uppgav att sjukvården var den viktigaste frågan.

... för väljarna enligt Aftonbladet/Inizio

Annons
Annons

Flyktingar/invandring 41 %
Sjukvården 24 %
Utbildning och skola 24 %
Lag och ordning 21 %
Sveriges ekonomi 20 %

Fotnot: Flera svarsalternativ var tillåtna

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons