Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Nyexaminerade läkare saknar handledning

I dagsläget jobbar cirka 150 nyexaminerade läkare i den skånska vården medan de väntar på att få göra sin allmäntjänstgöring. Men fler än hälften saknar en handledare.

Publicerad den: 2015-06-29

Annons

Läget bäddar för både arbetsmiljö- och patientsäkerhetsproblem varnar Sveriges yngre läkares förening, rapporterar P4 Malmöhus. 

Patientsäkerheten riskeras

– Då finns det alltid en risk att man hamnar i en situation där man fattar beslut som man inte har möjlighet att förankra, utan man får göra så gott man kan och då är det en risk att inte alltid fatta de mest patientsäkra besluten, säger ordförande Emma Spak. 

Det är en vanlig företeelse att nyexaminerade läkare arbetar medan de väntar på att få göra sin allmäntjänstgöring, så kallad AT-tjänst. Denna är ett krav för att få ut läkarlegitimationen – dock är köerna långa.  

Annons
Annons

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.