Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Här ska patientplattor förbättra vårdkvalitén

Nu påbörjas ett innovationsprojekt med patientplattor på två vårdavdelningar på Akademiska sjukhuset. Förutom att registrera sin ankomst själva i terminaler ska inneliggande patienter bland annat kunna få hjälp med översättning samt information om sjukhuset, avdelningens rutiner samt sin diagnos och behandling.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-01-16

Annons

– Detta är ett projekt under tre månader där vi vill se hur en patientplatta kan underlätta både för patient och personal. Vi ser det som en win-win-lösning där patienten får tillgång till tjänster och information som gör sjukhusvistelsen mer trivsam, samtidigt som kommunikationen mellan patient och vårdpersonal kan underlättas via hjälp med översättning där behov finns, säger projektledare Susanne Ek Rundblom.

Utvecklingen av digitala tjänster är ett fokusområde inom Framtidens Akademiska sjukhus, den största och mest genomgripande ny- och ombyggnationen någonsin. Förutom modernisering av vårdavdelningar till enpatientrum som underlättar nya arbetssätt och ger en ökad integritet för patienten, byggs en helt ny vård- och behandlingsbyggnad intill barnsjukhuset.

Inom ramen för innovationsprojektet testas inom kort patientplattor på två vårdavdelningar, en barnonkologisk och en rehabiliteringsmedicinsk avdelning.
– Surfplattor ger stora möjligheter till utveckling av tjänster som underlättar för både patient och personal. Till exempel ser vi behov som förenklad matbeställning, möjlighet till information om diagnos/behandling/rehabilitering samt att patienten även kan få tillgång till sin journal på nätet, förklarar Susanne Ek Rundblom. De tjänster som testas i detta projekt är framtagna utifrån personalens behov och önskemål, det är det deras och patienternas behov som styr vad som ska utvecklas.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons