Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Fler vårdplatser på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Trycket är högt på flera akutmottagningar i landet och patienterna slåss om vårdplatserna. Något som har lett till att Sahlgrenska Universitetssjukhuset nu öppnar fler vårdplatser som en av flera aktiviteter som sjukhuset vidtar.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-01-20

Annons

– Vi tar situationen på stort allvar och följer utvecklingen noga, vi vill att alla ska känna sig trygga med att söka vård på Sahlgrenska, säger professor Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Under de närmaste veckorna kommer sjukhuset öppna ett 50-tal nya vårdplatser och en sjukhusövergripande grupp är tillsatt för att stödja framtagandet av ytterligare vårdplatser. Dessutom ska sjuksköterskor och läkare avlastas genom att ta in andra yrkeskategorier och kompetenser för att skapa en bättre arbetsmiljö för alla medarbetare. Sjukhuset är även måna om att trygga den framtida bemanningen genom bland annat karriär- och kompetensutveckling för alla yrkeskategorier.

Inväntar omhändertagande av kommunerna

Vidare vårdas en stor mängd medicinskt färdigbehandlade patienter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som ännu inte blivit omhändertagna av kommunerna. Dessa motsvarar för närvarande cirka 4,5 vårdavdelningar där kommunen har betalningsansvar.

Annons
Annons

– Vi hade verkligen behövt ha tillgång till dessa vårdplatser på SU, säger Ann-Marie Wennberg.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.