Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Barnmorskor får dubbel lön

För att locka barnmorskor från region Skåne till Malmö har ett så kallat ”stimulanspaket” tagits fram av regionen. Paketet ska motivera barnmorskor att flytta mellan olika förlossningsenheter. Stimulanspaketet innebär 9000 kr extra i lön för en hel arbetsvecka på annan förlossningsenhet än sin vanliga.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-11-25

Annons

Barnmorskor kommer i första hand kunna anmäla sig frivilligt till att jobba i Malmö, men framöver kan de också bli beordrade. Då gäller det barnmorskor från hela Skåne som tvingas till inhopp i Malmö. Där är man däremot inte idag.

Men stämningen på Malmöförlossningen är långt ifrån god.

– Istället för att ge oss ett lokalt avtal så gör regionen så här. Det är fruktansvärt, säger Camilla Mellander, barnmorska vid Malmöförlossningen till SVT.

Annons
Annons

Även barnmorskor i Kristianstad är upprörda. Att bli beordrade till Malmö har inte tagits emot bra.

– Det här är alldeles galet. Vi har också en brist. Här får vi bemanna upp med sjuksköterskor för att det inte finns tillräckligt många barnmorskor, säger Barbro Wikström.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.