Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Apotek tar bort handsprit och alcogel efter ungdomsfylla

Ungdomar i Karlskoga drack alcogel utblandad med juice för att berusa sig. Det har resulterat i att flera apotek i Karlskogaområdet har plockat ner både handsprit och alcogel från hyllorna för att sälja den över disk istället.
Annons

- Unga människor kommer in till akuten med alkoholförgiftning och uppger att de druckit alcogel, säger Stefan Sund, ungdomspolis i Karlskoga, till P4 Örebro.

Ny trend efter nyår

Sedan det framkommit att ungdomar i åldrarna 15-17 år missbrukar handsprit och alcogel för att dricka sig berusade har apoteken i Karlskoga, Degerfors och Hällefors bestämt sig för att plocka ner både handsprit och alcogel från hyllorna för att sälja produkterna över disk istället, detta på uppmaning av polisen som fått larm om problemet strax efter nyår.

Polisen har i sin tur blivit informerad om problemet av Karlskoga sjukhus som sedan två år tillbaka har en intoxblankett på akuten som syftar till att ta reda på varför människor blir förgiftade samt vilka nya droger som är på gång i trakten.

Annons
Annons

Ungdomspolisen Stefan Sund säger till P4 Örebro att ungdomarna dricker sig berusade genom att blandas groggar på alcogel och handsprit.

Rätt eller fel av apoteken att plocka ner handsprit och alcogel från hyllorna? Diskutera gärna! 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-02-26 14:01 (8 år sen)

    Idioterna slår till igen.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons